Zilele reci si-au intrat in drepturi si urmeaza sa si ramana pentru o perioada lunga de timp. Înainte ca pielea ta să inceapa sa simta efectele frigului, uscăciunii și vântului, întărește-ți rutina de îngrijire a pielii pentru a păstra un ten sanatos, elastic și proaspăt.
Iata ce sfaturi ne da Mihaela Rosca, trainerul cursului de cosmetica la scoala roTTaru:
Stai hidratata. Păstrându-ți corpul
hidratat, pielea ta va fi si ea hidratata în mod natural. Dacă iti este greu să
iti amintesti să bei apa, fa-ti un obicei din asta cu ajutorul unui memento pe
telefon sau pastrand in permanenta o sticla cu apa langa tine.
Schimbă-ți crema hidratanta. Foloseste o crema hidratanta pe bază
de ulei. Acest lucru va ajuta la sigilarea apei din pielea ta și o va menține
mai hidratată decât loțiunile pe bază de apă. Ca întotdeauna, alege produse de
calitate, dermato cosmetice sau organice și invata sa cunoști ingredientele!
Investește într-un umidificator bun, pentru a păstra umezeala în casa ta si implicit o piele hidratata.
Consuma mai multe legume. Castraveții și țelina conțin în mod natural multă apă, ceea ce le face o gustare perfectă atunci când încerci să iti menții pielea hidratată. Legumele verzi, portocalii și galbene, precum cartofii dulci, morcovii, ardeii roșii și dovleacul, sunt foarte potriviți pentru pielea ta datorită antioxidantului, beta-carotenului. Pentru a stimula vitaminele A, B și E, fierul și omega-3s, adaugă în farfurie niște spanac și alte frunze verzi.
Suplimenteaza cu grăsimi omega-3. Dacă vârfurile mâinilor nu sunt moi și netede, acest lucru poate indica faptul că ai deficiențe de grăsimi omega-3. Găsesti acești acizi grași esențiali în somon, ulei de măsline și nuci.
Evita săpunurile care contin substanțe chimice. Nu numai că pielea ta este cel mai mare organ, dar este si foarte permeabilă, ceea ce înseamnă că ceea ce pui pe piele este probabil să intre în corpul tău și în fluxul sanguin. În plus, produsele pentru îngrijirea pielii care conțin alcool și săpunurile cu parfumuri, îndepărtează uleiurile naturale ale pielii. Alege săpunuri naturale, organice și evita-le pe cele cu parfumuri.
Evita baile fierbinti. Este grozav să aluneci într-o cadă cu apă caldă iarna, dar unii dintre noi avem obiceiul să exageram puțin cu temperatura apei. Căldura apei amestecată cu săpunurile agresive, epuizează uleiurile naturale de pe pielea ta, ceea ce o va determina să se usuce mai repede. Dacă ieși din duș iar pielea ta este roșie și cu senzatie de mâncărime, acesta este un semn că apa îți usucă pielea.
Foloseste ulei de nucă de cocos. Uleiul de nucă de cocos este un produs extrem de eficient pentru îngrijirea pielii. Uleiul de cocos lupta impotriva radicalilor liberi datorită nivelului ridicat de acid ferulic și p-coumaric, iar proprietățile sale antioxidante naturale mențin pielea elastica.
Consuma suc de rodie. Acest fruct roșu este plin de antioxidanți si polifenoli care nu numai că vor combate radicalii liberi, dar studiile au arătat si că pot preveni îmbătrânirea celulelor.
Exfoliaza pielea. Pe măsură ce corpul îmbătrânește, capacitatea sa naturală de a regenera noi straturi de piele încetinește. Exfolierea blândă va elimina celulele vechi ale pielii și va dezvălui o piele mai proaspătă și strălucitoare.