Iti doresti o cariera de succes ca maseur? Vrei sa deprinzi tainele masajului si sa iti transformi pasiunea in job?
Cursul de masaj te pregateste sa devii un maseur desavarsit, gata sa faca fata oricarei provocari din domeniu.
- Parcurgem impreuna cele trei module de masaj: somatic, reflexogen si terapeutic
- Folosim tehnici de predare moderne, cu rezultate vizibile si masurabile
- Profesori de top
- Consiliere si suport pentru gasirea cat mai rapida a unui job.
- Grup suport online permanent, dupa absolvirea cursului.
- Posibilitatea de a face practica dupa absolvire, in limita locurilor disponibile.
- Programe speciale de voluntariat.
Cursul de masaj este format din trei module:
Masaj somatic (Clasic)
Este cea mai clasica abordare a masajului dar si cea mai raspandita, terapia prin masaj fiind considerata o optiune de tratament principal in cazul multor afectiuni.
Această forma de masaj implica tehnici manuale pentru imbunatatirea circulatiei, ameliorarea tensiunii, reducerea stresului, ameliorarea anxietatii, imbunatatirea somnului si relaxarea muschilor.
Masaj reflexogen
Reflexologia este o metoda de tratament alternativ pentru o varietate de conditii si este folosit de mii de ani. Chinezii și egiptenii antici au practici documentate similare cu reflexoterapia ca tratament pentru anumite afecțiuni. Reflexologia este o practica de vindecare bazata pe principiul punctelor reflexe din talpi, care corespund diferitelor organe si glande ale corpului.
Cu ajutorul acestei terapii se pot ameliora/disparea anumite afectiuni.
Masaj terapeutic
Masajul terapeutic este o tehnica manuala sau mecanica, aplicata asupra organismului pentru a ameliora durerea, a reduce stresul, a imbunatati circulatia sanguina si limfatica, a stimula sistemul imunitar si a imbunatati aspectul pielii.
Acesta implica utilizarea diferitelor tehnici si miscari, precum presiune, frecare, ciupire framantare, pentru a actiona asupra tesuturilor moi ale corpului, inclusiv asupra muschilor, tesutului conjunctiv, tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor.
Masajul terapeutic are un rol important in recuperarea si prevenirea anumitor afectiuni. Acesta poate ajuta la reducerea durerilor musculare si a tensiunii, ameliorarea stresului si anxietatii, imbunatatirea flexibilitatii si mobilitatii articulatiilor, precum si stimularea sistemului imunitar.
De asemenea, masajul terapeutic poate avea efecte benefice asupra sanatatii pielii, contribuind la hidratarea si oxigenarea acesteia
Programa:
- Teoria masajului somatic
- Elemente de anatomie si fiziologie
- Aplicarea masajului somatic
- Aplicarea masajului reflexogen
- Aplicarea masajului terapeutic
- Ergonomia in practica masajului
- Autopregatirea in vederea efectuarii masajelor
- Asocierea masajului manual cu alte tipuri de terapii
- Stabilirea tehnicilor si formelor de masaj
- Comunicare si interactiune cu clientul
- Igiena si securitatea muncii
- Aplicarea NPM si PSI
- Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
- Asigurarea perfectionarii profesioanle
- Intocmirea documentelor de evidenta
- Planificarea sedintelor de masaj
- Pregatirea cabinetului de masaj
BONUS:
1.Masajul cu pudra de talc, denumit si „masajul pe uscat”, se executa fara crema, pe pielea uscata, fiind o practica mai igienica si pretabila persoanelor cu pielea sensibila, acneica, asfixica sau alergica.
Pudrele folosite in masajul uscat sunt de origine minerala sau vegetala, insa pudra de talc s-a dovedit a fi cea mai practica si igienica.
2.”Metoda oarba”, tehnica denumita astfel de catre profesorul nostru, Mara Calin, consta in acoperirea ochilor studentilor in timpul executarii manevrelor de masaj, dezvoltand astfel simtul tactil al viitorilor maseuri.