fbpx

Beneficiile masajului de relaxare

Pe vremuri, masajul de relaxare a fost considerat un lux, dar pe măsură ce mai mulți oameni au apelat la ele in mod regulat și au descoperit avantajele acestuia, a crescut în cerere și popularitate.

Mara Calin, tehnician maseur si formator acreditat la scoala roTTaru: „Această formă de terapie implică tehnici care ajuta la creșterea circulației, eliminarea tensiunii, reducerea stresului, eliminarea anxietatii, îmbunătățirea somnului și relaxarea întregului corp, ceea ce aduce beneficii suplimentare.

Iată câteva beneficii ale masajului de relaxare:


Reducerea stresului

Nu numai că masajul poate ajuta la ameliorarea stresului, dar ședințele periodice de masaj pe o perioadă îndelungată de timp pot stimula nivelul de energie, pot reduce durerea și pot stimula atât la nivel fizic cât și emoțional.

Relaxarea și flexibilitatea musculară

Scopul masajului este de a viza sursa durerii corpului prin eliminarea încordarii musculaturii, creșterea flexibilității și asigurarea relaxării mușchilor afectați, precum și a corpului în ansamblu. Masajul stimuleaza, de asemenea, circulația către mușchii afectați sau răniți, ceea ce crește nutrienții și oxigenul in țesuturile deteriorate. La rândul său, această activitate crescută in locurile afectate, reduce rigiditatea și edemul (umflarea) mușchilor și articulațiilor, precum și creșterea flexibilitatii pentru a ajuta la reducerea durerii. Această formă de terapie eliberează, de asemenea, endorfine (hormoni care ucid durerea) care stimulează nivelul dopaminei și serotoninei (substanțele chimice ale fericirii) în organism. Acești hormoni ajută organismul în multe feluri, atât fizic cât și emoțional.

Circulatie îmbunătățită

Nu trebuie subestimate beneficiile pe termen lung ale masajului. O circulație corectă aduce mușchilor deteriorați, rigizi și tensionati, un aport bogat de sânge de care au nevoie pentru a se reface.

Tensiune arteriala scazuta

S-a constatat că sesiunile regulate de masaj reduc nivelul tensiunii arteriale. Un studiu apărut în revista Biological Research for Nursing a descoperit că persoanele care au avut cel puțin trei masaje de spate de 10 minute pe săptămână și-au scăzut tensiunea arterială mai mult decât persoanele care au petrecut aceeași perioadă de timp doar relaxându-se.

Masajul de relaxare poate reduce, de asemenea, nivelul de cortizol, iar sesiunile regulate de masaj pot reduce sursele de declanșare pentru anxietate, ostilitate, tensiune și depresie și, la rândul său, pot reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și / sau insuficiență renală, precum și multe alte probleme de sanatate.

Imbunatatirea posturii

Multe persoane se confruntă cu dureri de spate, gât și mușchi din mai multe cauze. Cu toate acestea, cauza principală a acestei dureri este postura incorecta in timp ce se sta.

Supraponderabilitatea, o postură slabă și mișcările repetate pot contribui, de asemenea, la încordarea spatelui și ale altor zone cu potențiale probleme.

Îmbunătățirea posturii poate fi unul dintre cele mai benefice și relaxante aspecte ale masajului.

Consolidarea sistemului imunitar al organismului

Este un fapt binecunoscut că persoanele care prezintă un nivel ridicat de stres sunt mai vulnerabile la boli și răni. Atunci când stresul este combinat cu (sau cauza) tulburărilor de somn și o alimentație deficitară, sistemul imunitar al organismului este mai vulnerabil. Capacitatea sa de a se proteja în mod natural împotriva infecțiilor, agenților patogeni și bacteriilor este mult redusă.

Studiile au indicat că sesiunile regulate de masaj nu numai că ajută la reducerea stresului, dar pot stimula și capacitatea naturală a sistemului imunitar de a lupta împotriva agenților patogeni și îmbunătățește capacitatea organismului de a se hrăni. De asemenea, masajul completează schemele de exerciții, întrucât exercițiile fizice mențin corpul puternic, sesiunile regulate de masaj pot ajuta la menținerea sistemului imunitar rezistent.