fbpx

Istoria extensiilor de gene

Cine nu are gene lungi si frumoase, sa isi aplice! Una dintre expresiile folclorului romanesc, adaptata epocii moderne, ne-a provocat sa realizam un studiu asupra celei mai ravnite metode de infrumusetare si anume, aparitia extensiilor de gene. 

Profesorul nostru de la cursul de extensii gene, Florentina Buga, ne povesteste care este istoria acestei fabuloase industrii ce s-a creat de doar cativa ani:

Dorinta de frumos a existat dintotdeauna, iar femeile au apelat, inca din secolul al XIX-lea, la diverse trucuri pentru a-si pune trasaturile in evidenta. Acelasi lucru si-a dorit si insusi regizorul renumit de origine americana, D. W. Griffith, pentru rolul principal in filmul ,,Intoleranta” – 1916. Cerinta aparte a regizorului a fost ca actrita Seena Owen sa aiba in timpul filmarilor genele lungi si voluminoase. Zis si facut, intrucat nimeni nu realiza in acea perioada ce amploare va lua acest fenomen. Elaborarea primelor gene false a sugerat utilizarea unor fire de par de la o peruca, minutios asezata pe pleoapa actritei. Intreaga procedura a fost realizata de catre un specialist in prelucrarea perucilor, care a reusit prin creativitatea sa, sa ofera o nota de dramatism si expresivitate ochilor actritei. Desi cadrele au inregistrat un succes imediat, genele false nu se puteau inca comercializa.

  Zece ani mai tarziu, faimosul make-up artist Max Factor a adus un plus tehnicii deja inventate. In 1927 a descoperit un alt mod de a realiza extensiile de gene. Procedura necesita multa atentie si dexteritate, intrucat se lipeau ,,franjuri”, una cate una, pe o ata, care ulterior se aseza pe pleoapa superioara, deasupra genelor naturale. Cea care s-a bucurat de prima apicarea a acestor noi extensii de gene a fost chiar Phillis Harver din musicalul Chicago.

 Odata cu trecerea anilor, femeile au devenit tot mai entuziasmate de aspectul placut pe care genele false le oferea. Din pacate, purtarea unui set de gene false era considerata intre anii 1960-2000 o extravaganta, de care doar actritele sau sotiile reprezentantilor unui inalt statut social  aveau parte. Pe langa aspectul financiar, se punea problema si produselor precare folosite pentru realizarea si aplicarea lor. Din cauza adezivilor de slaba calitate, genele false aveau o rezistenta de cateva ore, un aspect fals si deloc rafinat.

Imediat dupa anii 2000, tehnica extensiilor de gene s-a imbunatatit, iar aceasta descoperire a frumusetii se gasea cu usurinta in toate saloanele momentului. Japonezii au fost cei care au slefuit noua inventie si au revolutionat lumea in materie de gene false prin tehnica fir cu fir. Artistul Shu Demur este responsabil pentru inventarea extensiilor care imita perfect genele naturale. Acesta a lucrat pana la cel mai mic detaliu pentru a da nastere diferitelor forme, curburi si lungimi, iar renumita artista Madona a fost prima care a beneficiat de aplicarea acestora.

In prezent, extensiile de gene vin la pachet cu o multime de avantaje si cu un singur dezavantaj, acela ca provoaca DEPENDENTA. 

Pe Florentina Buga o gasiti la scoala roTTaru: http://rottaru.com/