fbpx

Machiajul fetei in perioada pandemiei

Pandemia ne-a schimbat, fara indoiala, comportamentul, din multe puncte de vedere. Obiceiurile de frumusete nu puteau face exceptie, cu atat mai mult cu cat obligativitatea purtarii mastii de fata impacteaza in mod direct purtarea machiajului de zi cu zi.

Ce ramane de facut in acest context? Renuntam de tot la aplicarea machiajului sau gasim o solutie ca machiajul sa “convietuiasca” cu masca? Sa nu uitam ca sunt anumite categorii de specialisti – cum ar fi medicii – care poarta masca multe ore din zi, dar asta nu inseamna ca nu mai poarta machiaj, ci il adapteaza situatiei.

Iata cum putem sa ne machiem cat timp trebuie sa purtam masca de protectie:

  • Fond de ten rezistent la transfer. Din fericire, pe piata exista o sumedenie de tipuri de fond de ten rezistente la transfer, pe care le putem folosi cu succes in situatia actuala. Unele sunt cu putere mare de acoperire, dar exista si variante foarte fluide, care au un finish natural (de exemplu cele face & body).
  • Aplicarea BB Creamurilor. Texturile foarte lejere (BB Cream; CC Cream; DD Cream) pot fi un aliat de nadejde in aceasta perioada. Acestea sunt niste creme colorate, cu rol de hidratare, care contin si SPF. Nu sunt la fel de rezistente la transfer, insa fiind atat de putin pigmentate, nu se va sesiza neuniformitatea de culoare.
  • Renuntarea la fondul de ten. In cazul in care avem de-a face cu un ten curat, uniform la culoare, fondul de ten nu-si mai are rostul. Indicat ar fi ca peste crema de zi, sa folosim si o crema cu factor mare SPF pentru a ne proteja de efectele nocive ale soarelui. Putem insa, chiar daca am renuntat la machiajul tenului, sa machiem discret ochii.
  • Rujuri rezistente la transfer. Este lesne de inteles ca in acest context buzele au cel mai mult de suferit si singura textura care se preteaza ar fi cea mata, rezistenta la transfer. Rujurile lucioase si gloss-urile vor mai avea de asteptat.
  • Aplicarea spray-urilor pentru fixarea machiajului. Spray-urile pentru fixarea machiajului au un rol foarte important intrucat ne va ajuta sa avem un machiaj mai rezistent in contextual dat, prin crearea de rezistenta la transfer.