fbpx

Machiajul pentru ten matur

Dupa o anumita varsta, noi toate avem nevoie de o noua rutina de machiaj.

Tenul si nevoile sale s-au schimbat, insa produsele de machiaj nu. Ceea ce functiona la 20, 30 sau chiar la inceputul a 40 de ani, astazi nu mai este valabil. Ne gandim ca poate fi vina corectorului, a fondului de ten sau poate dieta din ultima vreme si poate ca avem dreptate, este vina lor ca nu se mai potrivesc nevoilor noi pe care tenul nostru le are.

Asadar, pentru a arata in continuare impecabil, trebuie sa ne adaptam la noile cerinte ale tenului, in caz contrar machiajul cu care ne-am obisnuit ne va face sa parem mai in varsta.

Un prim aspect de care este bine sa tinem cont este hidratarea tenului. Odata cu inaintarea in varsta, acesta devine mai uscat si mai tern, motiv pentru care trebuie sa il hidratam mai intens.

Este foarte important sa incepem machiajul ochilor inainte de cel al fetei, pentru a evita sa patam tenul din cauza resturilor ce pot cadea din fardurile de ochi.

Trebuie sa ne achizitionam un primer pentru pleoape foarte bun, pentru a evita ca fardurile sa se stranga in pliuri, accentuind ridurile. Unele sunt colorate si pot tine locul fardului de pleoape. Un corector cremos poate avea acelasi efect.

Pe pleoapa mobila este bine sa folosim culori in tonuri deschise si sa evitam intotdeauna sa avem o pleoapa mobila mai intensa decat pliul pleoapei. Fardurile in texturi perlate sau mate, confera privirii un aspect odihnit, mai ales daca sunt in culori soft si neutre, cum ar fi bej, culoarea piersicii, culoarea mierii sau a nisipului. Putem folosi si texturi mate sau perlate, insa este bine sa stam departe de texturile sidefate si metalice.

Creionul contur este bine sa fie de culoare maro sau gri, intrucat negrul nu mai arata la fel de bine pe tenul matur, conferind asprime privirii. Ingrosand linia in ultimul sfert al partii exterioare, ochiul va capata astfel, un efect de lifting, iar apoi il estompam pana in V-ul pliului, pentru a da profunzime privirii.

Tenul, dupa ce a fost hidratat, vom aplica un fond de ten in textura cremoasa, pentru a mentine hidratarea si a obtine un finish radiant. Putem sari peste aplicarea corectorului, intrucat acesta nu functioneza la fel de bine pe tenul matur si va trebui sa ne bazam mai mult pe fondul de ten, insa daca ne decidem sa il folosim este bine sa alegem unul intr-o textura cat mai cremoasa.

Pudra este utila doar in cazul in care avem de-a face cu un ten care inca mai produce o cantitate suficienta de sebum, incat sa avem un aspect uleios, altfel nu avem de ce sa o folosim, intrucat va usca tenul si va conferi un aspect tern.

Blush-ul va fi unul cremos, in culori calde de piersica, avand grija sa il aplicam ascendant, o idee mai sus decat linia naturala a pometilor, pentru un efect de lifting.

Cand vine vorba despre ruj, se complica si aici lucrurile, intrucat cu trecerea timpului, buzele isi pierd volumul si chiar forma. Este asadar nevoie sa folosim un creion contur pentru a redefini forma buzelor si pentru a impiedica rujul sa migreze in ridurile din jurul buzelor. Ulterior, vom aplica un ruj in tonuri deschise, complementar nuantei tenului, in texturi perlate sau sidefate, intrucat acestea dau volum buzelor si confera un aspect proaspat.

La final, vom aplica mascara de culoare neagra sau maro, in cazul blondelor cu ten deschis la culoare, insa nu inainte de a folosi un aparat de intors genele, intrucat odata cu varsta acestea se subtiaza si se raresc, iar niste gene curbate vor parea intotdeauna mai lungi si mai voluminoase. Putem aplica mascara pe genele superioare dar si pe cele inferioare daca acestea din urma nu sunt lungi si dezordonate.