fbpx

Reflexoterapia

Reflexoterapia, desi o practica foarte veche, este foarte intens folosita in cabinetele de masaj ca metoda de diagnostic si tratament al corpului.

Dna Mara Calin, trainer roTTaru, este unul dintre pionerii acestei practici, multi dintre terapeutii din tara noastra, fiind absolventi ai cursurilor sustinute de catre ea.

Cum functioneaza?

Aceasta practica este o tehnica de medicina alternativa, care trateaza organele interne prin masarea diferitelor puncte din talpa.

Piciorul este impartit in zone reflexe ce corespund unor organe si parti din corp. Aplicarea masajului si presiunii pe zonele corespondente anumitor organe, reduc sau elimina blocajele din organele, glandele si partile corpului corespondente, permitand trecerea energiei vitale.

Terapeutul aplica presiune pe zone din talpa piciorului cu ajutorul anumitor tehnici, utilizand talpa piciorului ca pe o harta a corpului uman:

  • piciorul stang reflecta zonele de pe partea stângă a corpului, iar piciorul drept corespunde partii drepte a corpului
  • degetele de la picioare corespund capului și gatului
  • perna” piciorului reflecta pieptul, partea de sus a spatelui, inima și plamanii
  • arcada piciorului reflecta ficatul, pancreasul și rinichii
  • osul arcadei inferioare a piciorului reflecta coloana vertebrala, bratul și umarul reflectandu-se pe exteriorul talpii
  • calcaiul reflecta zona lombara, pelvisul și intestinele.

Reflexoterapia este folosita acum cu succes si pentru reducerea stresului si a anxietatii dar si pentru a stabiliza indicii hemodinamici in diferite proceduri.

Fiind o procedura fara riscuri, poate fi folosita cu success de catre oricine isi doreste sa se relaxeze, sa reduca stresul sau sa foloseasca o metoda alternative de diagnosticare.

In cadrul cursului nostru autorizat de maseur, exista un modul special conceput pentru studiul reflexoterapiei, astfel ca la finalul cursului, fiecare student stapaneste foarte bine aceasta practica.