fbpx

Cum ne ingrijim manichiura in vremea COVID-19

Asistam, fara indoiala, la o situatie fara precedent, in care, pentru a ne proteja sanatatea, suntem cu totii nevoiti sa nu mai iesim din case.

Acest lucru poate avea si parti bune, dandu-ne timp sa ne punem ordine in viata, sa ne odihnim si sa ne reconsideram intreaga viata personala dar si profesionala.

Un alt aspect de care incepem sa ne lovim, noi femeile in special, este legat de ingrijirea fizica. Nemaiavand acces la sali de fitness si saloane de infrumusetare, suntem nevoite sa ne ingrijim acasa.

Daca in ceea ce priveste activitatea sportiva posibilitatile sunt nelimitate, internetul fiind plin de programe de antrenament ce pot fi facute acasa, nu la fel stau lucrurile cu privire la activitatile de infrumusetare ce necesitau mana specialistului.

Manichiura este un serviciu foarte solicitat in saloanele de infrumusetare, si tot mai multe femei apeleaza la manichiuri cu geluri si oje semipermanente pentru ca arata bine si se mentin pe unghii mult mai mult timp.

Ce facem insa, acum cand nu mai putem apela la specialist si inca avem astfel de produse – foarte rezistente, stim bine – pe unghii?

Mari Ovedenie, trainerul cursului de Stilist protezist unghii la scoala roTTaru, ne da cateva sfaturi care sa ne ajute sa facem unghiile sa arate mai bine, fara a le afecta sanatatea:

,,In cazul persoanelor care au manichiura cu gel, este recomandat sa se scurteze unghiile fie cu o ghilotina speciala (daca avem), fie putem cresta unghia dintr-o parte, cu ajutorul unui cleste pentru pedichiura. Suprafata unghiei, pe care este aplicat gelul, poate fi pilita cu ajutorul unei pile mai abrazive, in proportie de 80%. In felul acesta, va ramane o parte din gel pe unghie, iar unghia naturala nu va fi afectata de o pilire prea agresiva.

Cu ajutorul unui buffer sau a unei pile mai fine, finisati gelul ramas, iar ulterior aplicati lac de unghii. Cuticula o puteti hidrata cu putin ulei, dupa care, poate fi impinsa cu ajutorul unei ustensile de manichiura. Unghiile vor ramane sanatoase, iar aspectul va fi unul ingrijit.

Daca avem, insa, oja semipermanenta pe unghii, lucrurile sunt mai simple: se matuieste suprafata unghiei cu ajutorul unei pile, iar ulterior se aplica dischete de vata imbitate in acetona, pe care le vom infasura una cate una in folie de aluminiu. Dupa un timp de asteptare, in care oja se va dizolva, inlaturam dischetele si folosim un instrument ascutit, cu ajutorul caruia inlaturam oja ramasa pe unghie. Putem apoi, sa hranim si sa impingem cuticula, sa scurtam unghiile si sa folosim un lac tratament pentru regenerare. Daca ne dorim, putem aplica lac de unghii colorat.”