fbpx

Cum ne ingrijim extensiile de gene in vremea COVID-19?

Continuam, asa cum am pomenit si in articolele trecute, cu sfaturile trainerilor scolii noastre, pentru ingrijirea frumusetii acasa, in vremea pandemiei.

Domeniul extensiilor de gene, caci despre el vorbim astazi, este unul foarte migalos, care depinde intr-o proportie egala atat de mana unui tehnician experimentat, cat si de modul in care clienta isi ingrijeste genele dupa procedura efectuata. Se poate afirma faptul ca, aplicarea extensiilor de gene este una dintre activitatile de ingrijire personala, care nu poate fi efectuata de catre clienta singura acasa, intrucat necesita mentinerea ochilor inchisi pe tot parcursul procedurii, dar si o precizie demna de un chirurg. Daca pana in acest moment, intreg procesul de aplicare si ingrijire a extensiilor de gene se afla, intr-o anumita masura, sub atenta indrumare a lash artistului, inca de la prima sedinta pana la intretinere, iata ca lucrurile s-au schimbat, nemaiputand sa intram in contact fizic cu alti oameni. Cu toate acestea, ce ne facem noi, purtatoarele de extensii de gene, fara mainile magice ale tehncienilor? Evident, nu ne vom putea bucura de gene noi prea curand, insa asta nu inseamna ca nu putem sa le ingrijim pe cele pe care inca le avem.

Buga Florentina, trainerul cursului de Extensii de gene, vine in ajutorul nostru cu sfaturi practice pentru ingrijirea cat mai corecta a extensiilor de gene in aceasta perioada:

Odata cu cresterea genelor naturale, extensiile de gene se vor indeparta tot mai mult de la baza pleoapei, iar acest lucru poate crea disconfort si un aspect neplacut. Iata cateva recomandari, dar si lucruri pe care ar trebui sa le evitam in timpul izolarii:

SFATURI:

                        – Genele trebuie spalate cu atentie de doua ori pe zi (dimineata si seara) cu ajutorul spumei speciale (putem folosi sampon daca nu avem spuma) . Aplicam spuma la radacina genelor naturale si cu miscari circulare indepartam impuritatile si praful (ATENTIE: nu strangem ochii in timpul spalarii genelor). Dupa curatarea in intregime a acestora, clatim bine cu apa si le uscam cu un prosop fin (tapotand cu grija atat deasupra extensiilor, cat si dedesubt).

                         – Imediat dupa uscarea perfecta a genelor, urmeaza perierea acestora (in directia cresterii). Niciodata nu lasam genele sa se incurce intre ele, mai ales in aceasta perioada in care intretinerea nu va mai fi realizata la 3-4 saptamani.

                         – In timpul izolarii, se poate aplica pe gene un tratament care sa hraneasca si sa fortifice fibra si radacina firului de par. Tratamentul va accelera cresterea sanatoasa a genelor, pregatindu-le pentru urmatoarea aplicare (cand situatia pandemiei se va termina).

            DE EVITAT:

                            – Este interzisa smulgerea extensiilor de gene! Trebuie sa lasam genele sa cada in mod natural, ca sa nu afectam cresterea si regenerarea lor naturala.

                           – Sub nicio forma nu se va incerca indepartarea extensiilor de gene cu ulei. Uleiul nu va indeparta adezivul, doar afecteaza retentia. Mai mult decat atat, uleiul in contact cu adezivul poate provoca iritatii sau alte afectiuni ocular.

            O igiena corespunzatoare va ajuta genele naturale sa ramana sanatoase, sa se regenereze si sa fie pregatite pentru o noua pereche impecabila de extensii, odata ce situatia actuala se va debloca.

www.rottaru.com