fbpx

Masajul in vremea COVID-19

Este lesne de inteles ca in aceasta perioada este imposibil sa fim rasfatati de mainile magice ale unui maseur, asta daca nu locuim in aceeasi casa cu el.

Ce putem sa facem in aceasta perioada pentru a ne relaxa si a combate efectele nocive ale statului in casa, ne spune Mara Calin, trainerul cursului nostru de maseur:

In cazul in care nu locuim impreuna cu o alta persoana care ne-ar putea rasfata cu un masaj, putem sa facem acest lucru si singuri, pe mai multe zone ale corpului. Zona picioarelor si a coapselor, mainile, dar si zona abdominala, pot fi masate cu usurinta, hidratand foarte bine zona cu ajutorul unui ulei pentru masaj sau a unei creme cu consistenta grasa. Se efectueaza miscari lungi de netezire, intr-un singur sens. Se efectueaza apoi miscari in forma de cerc, pe aceleasi directii, urmate de miscari blande de framantare. La final, putem executa cateva ciupituri sau usoare palmuiri, urmate de neteziri.

Trebuie sa avem insa grija ca miscarile noastre sa fie unele blande, pentru a evita invinetirea pielii sau mai rau, agresarea capilarelor fragile, care vor accentua aspectul de “vase de sange sparte”.

Masajul facial este, de asemenea, foarte la indemna in aceasta perioada. Dupa ce hidratam fata cu o crema, il executam cu manevre ascendente, plecand din zona mentoniera (zona mandibulei) pana in zona temporala (zona tamplei). Putem veni in completarea masajului facial cu gimnastica faciala, strambandu-ne cat de tare putem.

In incheierea terapiei, putem consuma ceaiuri din plante cu efect relaxant, cum ar fi: tei, valeriana, musetel sau salvie.