fbpx

Reconversia profesionala dupa pandemie

In contextul actualei crize generate de pandemie, anumite sectoare din piata muncii au avut de suferit, ceea ce a facut ca un numar mare de persoane sa ia in considerare reconversia profesionala.

Scoala noastra primeste constant cereri de inscriere pentru cursurile de beauty cu specializare pentru: cosmetician, maseur, stilist protezist unghii, tehnician gene sau machior. Acum mai mult ca niciodata, oamenii constientizeaza necesitatea policalificarii, fie in vederea obtinerii unui nou job, fie pentru a-si suplimenta veniturile.

Partea buna este ca, asa cum mentionam in articolele precedente, timpul de studiu pentru invatarea acestor meserii este unul redus, intre o luna si patru luni, ceea ce face sa fie accesibile tuturor categoriilor de varsta. Practic, cu seriozitate si implicare, dar si cu profesori foarte bine pregatiti, in maximum patru luni se poate incepe o noua cariera.

Marele avantaj al absolvirii acestor tipuri de cursuri este ca se poate profesa part-time sau doar in weekend, venind astfel in ajutorul studentilor, proaspetelor mamici sau al persoanelor care au deja un job si au nevoie sa-si suplimenteze veniturile.

Un alt mare avantaj este faptul ca se poate lucra pe cont propriu. Cu o minima investitie in produse, se poate inchiria un post de lucru intr-un salon sau un spatiu privat, iar cu infiintarea unui PFA, orice profesionist poate deveni independent.

Nu trebuie neglijata nici posibilitatea de a profesa in afara tarii, iar diploma acreditata care se obtine in urma promovarii oricarui curs al scolii noastre este recunoscuta atat national cat si international.

Cel mai bun moment sa ne gandim sa invatam o noua meserie, fie ca este un hobby sau ne dorim sa ne schimbam job-ul, este cu siguranta in aceasta perioada, cand avem mai mult timp sa reflectam la ceea ce ne dorim si la cum am vrea sa arate viitorul nostru.