fbpx

Scoala de vara, un nou inceput pentru cariera ta!

Odata cu venirea verii, inevitabil ne zboara gandul la vacanta si la activitati de relaxare, iar profesional, totul pare sa intre intr-un ritm mai lent, majoritatea avand tendinta sa isi puna cariera intr-un plan secund, preferand sa se bucure de vremea frumoasa de afara si de compania celor dragi. Nu este absolut nimic gresit in asta, insa, pe langa relaxare, putem profita de anumite oportunitati pentru a evolua profesional sau de ce nu, pentru o noua cariera.

Un prim pas ar fi sa incerci sa iti asumi mai multe responsabilitati la locul de munca. Daca ceilalti colegi sunt cu gandul la vacanta si nu sunt la fel de entuziasmati de noile proiecte de la job, poate este momentul sa te implici mai mult si sa iti arati priceperea, poate astfel toamna va veni cu o promovare sau cu o marire de salariu.

Tot pe aceeasi idee, te-ai putea implica in proiecte care presupun asimilarea de noi cunostinte. Astfel, un prim castig ar fi noile cunostinte si abilitati in sine, iar pe langa acestea, superiorii vor aprecia initiativa si poate vei avea sansa sa lucrezi pe un alt post, mai bine platit si cu mai multe satisfactii profesionale.

O miscare foarte inteligenta ar fi sa urmezi niste cursuri de perfectionare sau de calificare intr-un nou domeniu. Daca te-ai gandit sa iti schimbi cariera sau sa ti-o imbunatatesti pe cea actuala prin acumularea de noi cunostinte, vara este cea mai buna perioada, intrucat, cum spuneam, vara exista tendinta ca majoritatea oamenilor sa isi puna cariera in stand-by si sa investeasca in vacante. Acest lucru face ca scolile sa ofere discount-uri mai mari si alte avantaje pe care poate in restul anului nu le ofera.

Numarul scazut de cursanti in cadrul cursurilor, este un alt mare atu, intrucat profesorul iti va acorda mult mai multa atentie, nefiind nevoit sa se imparta intre mai multi cursanti.

Scoala de vara poate insemna un nou inceput pentru cariera ta si poate sa fie si o activitate foarte relaxanta in acelasi timp.