fbpx

Culorile anului 2022

Ca in fiecare an, Institutul Pantone decide nuantele in voga ale fiecarui an. Proclamat ca fiind „autoritatea globala in comunicarea si inspiratia culorii inca din 1963”, in anul 2022, Pantone ne aduce in prim plan nuanta Lila 17-3938 Very Peri.

“Demonstrand increderea lipsita de griji si o curiozitate indrazneata care incurajeaza spiritul creativ, intriganta culoare Lila 17-3938 Very Peri ne ajuta sa imbratisam acest peisaj al posibilitatilor si sa ne deschidem în fata unei noi viziuni si sa ne rescriem vietile”, au declarat reprezentantii institutului intr-un mesaj publicat pe site-ul oficial al acestuia.

Pe locul doi in topul culorilor propuse de Pantone pentru anul 2022 este nuanta 18-2042 sau Innuendo, care  este o culoare mult mai vibranta menita persoanelor care isi doresc să transmita un mesaj cu tinuta pe care o aleg.

Locul trei este ocupat de 9-4151 sau Skydiver, o nuanta puternica de alabastru care sa-i inspire pe cei din jur sa aspire la noi inalțimi.

Pantone 14-0850 sau Daffodil isi doreste sa-i conecteze pe cei din jur cu frumusetea si prospetimea primaverii.

Topul este continuat de Pantone 16-4118 sau Glacier Lake, o nuanta de albastru care ilustreaza serenitatea unei dimineti racoroase de primavara.

Pantone 18-4728 sau Harbor Blue isi doreste sa reflecte cautarea persoanelor pentru spatiul nemarginit.

Pantone 18-1019 sau Coca Mocha este o nuanta calda de maro care sa exprime sinceritatea unei dimineti linistite, este pe locul următor.

Topul se incheie cu ultima nunata din lista cu culorile sezonului de primavara-vara 2022, Pantone 18-1564 sau Poinciana. Potrivit paginii oficiale a Institutului Pantone această nuanta de rosu este potrivita pentru o tinuta cu un efect dramatic care să nu treaca neobservata.

 Folosite cu precadere de catre creatorii de moda, designeri de interior, precum si graficieni, nuantele anului desemnate de catre Pantone sunt o resursa utila pentru luarea deciziilor, nuantele demonstrandu-se intotdeauna ca fiind foarte populare printre clienti. Se mai inspira din industria de divertisment si filme, colectii de arta itinerante și artisti noi, moda, toate domeniile de design, destinatii populare de calatorie, precum si noi stiluri de viata si conditii socio-economice. Influentele pot proveni, de asemenea, din noile tehnologii, materiale, texturi si efecte care afecteaza culoarea, platformele relevante de social media si chiar evenimentele sportive viitoare care capteaza atentia la nivel mondial.